Miért gyógyhatású az Aloe Vera?

992
HOZZÁSZÓLÁS:

Az aloé gyógyító ereje már régóta ismert. Arra viszont csak napjainkban, a modern tudományos vizsgálati módszereknek köszönhetően derült fény, hogy ez a gyógyhatás milyen hatóanyagoknak köszönhető.aloe-vera-07

Miért ilyen hatékony az Aloe Vera?

Az Aloe vera nedve számos enzimet, ásványi anyagot, esszenciális zsírsavat és aminosavat tartalmaz. A növény nedvének legnagyobb részét az úgynevezett mukopoliszacharidok alkotják, amelyek az emberi sejtek közti térben is megtalálhatók. Ezen anyagok töltik be a „habarcs” szerepét a sejtjeink között. Mivel állandóan megújulnak, megsemmisítik a szervezetünkben termelődő vagy a külvilágból bejutott és itt lerakódott méreganyagokat.

A poliszacharidok (összetett cukrok) csoportjába tartozik az acemannon vagy más néven poliuronid, amely ebben a formában csak az aloéban fordul elő. A legújabb tudományos kutatások igazolták ennek a poliszacharidnak az immunrendszer működésére gyakorolt serkentő hatását. így nem csoda, hogy az Aloe verát Venus ajándékának nevezik.

Erősíti a sejtfalakat, és természetes módon fejt ki tisztító és regeneráló hatást a szervezetünkben. Ösztönzőleg hat a védekező rendszerre, így kevésbé leszünk fogékonyak a különböző betegségekre. Ha pedig mégis megbetegszünk, akkor a segítségével hamarabb felépülünk. Ezenkívül az aloé a szépségápolásban (bőrünk hamvasságának megőrzésben) is fontos szerepet tölt be, ezért a kozmetikában is nagy becsben tartják.

Időről időre elragadtatott beszámolók keringenek bizonyos csodaszerekről, de ezek többnyire hamar hitelüket vesztik, és egyre inkább arról szólnak a hírek, hogy a korábban sok mindenre jónak vélt gyógyszerek (például az antibiotikumok) korántsem olyan hatásosak.

Az aloé azon ősi gyógyhatású, vitalizáló és ápoló növények széles palettáját gazdagítja, amelyeknek gyógyító erejét már nagyanyáink is nagy becsben tartották.

992
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

11251
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]