Hogyan vált az aloé a modern gyógyászat úttörőjévé?

1178
HOZZÁSZÓLÁS:

Már a régmúlt letűnt századaiban is felfigyeltek arra, hogy az aloé gyógyító hatóanyagait (vitaminok /E, C, B stb./, ásványok /kalcium, vas stb./, aminosavak, enzimek és még sorolhatnánk) a levél gélszerű belseje tartalmazza.

A bőrápoló csodaszeraloe-vera-16

Az orvostechnika fejlődésének köszönhetően a huszadik század harmincas éveiben tárult fel a gélszerű levélbelső alkalmazási lehetőségének egy új, ám mind a mai napig nagy népszerűségnek örvendő perspektívája, az USA-ban.

Mivel a korabeli röntgentechnika mellett az eljárás során a betegek, az orvosok és a nővérek egyaránt fájdalmas égési sérüléseket szenvedtek, dr. Collins a fiával közösen kutatott egy olyan alkalmas szer után, mellyel enyhíthetné a fájdalmas panaszokat.

Collinsék a megoldást és azt az aloéban találták meg. Akkor érték el a legjobb eredményt, ha egy aloélevelet középen felvágtak, kivájták a belső gélszerű levélhúst, azt ráhelyezték a sérülésekre, és kötést tettek a sérült bőrfelületre, melyet kétóránként cseréltek.

Miután dr. Collins és fia 1935-ben az ‘American Journal of Roentgenology’ című lapban beszámolt a tapasztalatairól, az USA-ban sok orvos szinte rögvest kezdte alkalmazni az aloét gyógyszerként, bőrápolásra, bőrbetegségekre.

Dr. Collinsék diadalát a gyógyászati szakcikkek és a tapasztalati beszámolók növekvő száma is bizonyította. Érdekesség, hogy még egy atomenergiai hatóság 1953-as írása is beszámolt az eredményekről.

Az aloé “piacra dobására” csak akkor került sor, amikor Rodney Stockton amerikai gyógyszerész a hatvanas évek környékén kifejlesztett egy eljárást az aloégél tartósítására. Azóta valóságos „Aloe vera ipar” keletkezett, mely az utóbbi években Magyarországot is elérte.

Szembetegségek ellen

Egy további lépést az úgynevezett ‘biogén stimuláció’ eljárása jelentett. A nyugati világtól eltérően a Szovjetunió a második világháborút követően nem kapott anyagi ösztönzést gyógyszeripara fejlesztésére. Az emberek rá voltak utalva, hogy előnyben részesítsék a népi gyógyászatot, és kutassanak a hagyományos terápiák, köztük a fitoterápia hatékonyságával kapcsolatban.

Ennek eredményeként  a negyvenes és az ötvenes évektől kezdődően több újszerű tudományos eredmény is született, úttörő felismerésekkel. Az egyik ilyen  Vlagyimir Petrovics Eilatov szem-orvos-professzor nevéhez köthető, aki például felfedezte a ‘biogén stimulációnak’ (biogén = “élő anyagból származó”, stimuláció = “ösztönzés, serkentés”) nevezett eljárást, melynek köszönhetően az aloét sikeresen lehetett alkalmazni szembetegségek esetén.

Tudja meg a legfontosabbakat a természetes aloe vera alapú JUICE felhasználásáról! Rendelje meg a terméket! >>>

1178
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

19051
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]