Használja ki az Aloe Vera csodálatos hatásait!

1089
HOZZÁSZÓLÁS:

Az Aloe Vera Afrika száraz, meleg éghajlatú vidékéről származik. Kaktuszszerű, ennek ellenére a liliomfélék családjába tartozik. Igen impozáns növény, vastag, húsos, fogazott leveleivel. Színe a zöldtől a szürkén át a kékeszöldig változAloe veraó lehet. Szereti a napfényt, túlöntözni nem szabad. A megfelelő tartást rendszeres virágba borulással hálálja meg.

A szálkás aloé szobai tartásra is alkalmas alacsony termete miatt, míg a szúrós aloé tövises leveleket növesztve fává fejlődik. Legismertebb fajtái a 200-nál is több közül: Aloe Vera (Aloe Barbadensis), Aloe Ferox, Aloe Arborescens. Gyógyító célokra alig néhány alkalmazható.

Mire használhatjuk?

Szinte nincs is olyan ember, aki ne találkozott volna az aloe vera jótékony, gyógyító hatásaival-akár személyesen, a saját bőrén tapasztalta meg ennek a pozsgás zöld növénynek a csodatevő hatását, akár mástól hallotta, hogy külsőleg és belsőleg egyaránt igen sokat segíthet a szervezetünknek.

Az aloe különböző alfajaival az egész világon találkozhatunk, gyógyító hatásairól már az időszámításunk előtti 16. századból is találunk feljegyzéseket Az aloe vera leveleiből kinyert rostanyag vitaminokban, ásványi sókban, aminosavakban és enzimekben gazdag.

Bőrápoló krémek

A bőrön alkalmazva hidratáló hatással rendelkezik, és segíti a sejtek regenerálódását, gyorsítja a sebek, égési sérülések gyógyulását is. A növény legendás gyógyító ereje többek között az emberi bőrével szinte megegyező pH-értékének köszönhető.

Kleopátra áloét dörzsölt a bőrére, hogy finom és fényes legyen. Manapság is igen elterjedt alapanyaga különböző bőrápoló krémeknek. Ha szép bőrre vágyunk, tegyünk úgy mint az ókori egyiptomiak: használjunk friss zselét, ne a samponok, krémek és egyéb termékeket tartalmazta “stabilizáltat”. A stabilizált áloé a friss növényre jellemző gyógyító értéket már nem tartalmazza. Aki szereti az áloé tartalmú samponok és testápolók kellemes illatát, használja, de ne várja, hogy a bőre olyan lesz, mint Kleopátráé volt.

Kísérletek azt mutatták, hogy az Aloe elpusztíthatja a hüvelyfertőzés okozta gombát (Candida albicans). A növény lehetséges gombaölő hatása vezette a herbalistákat arra a gondolatra, hogy maga a fertőzés kezelésére ajánlják a növényt. Azonban a laboratóriumi tenyész edényben mutatott aktivitás még nem jelenti azt, hogy az emberi szervezetben is gyógyítja a fertőzést. Olyan tudományos közlemény még nem jelent meg, amely ez irányú felhasználását ajánlaná.

Laboratóriumi tesztekben az áloé egyik összetevője, az áloéemodin a leukémia ellen bizonyult ígéretesnek, ám az Országos Rákkutató Intézet tudósai szerint a kísérleti készítmények még mindig túl mérgezőek ahhoz, hogy leukémiás betegeknek adják. Habár az áloet népi orvosságként külsőleg már régóta használják bőrrák kezelésére, hatékonyságát tudományosan még senki sem igazolta.

1089
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

11252

Kapcsolódók |

Hasonló cikkek, témák
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]