Hogyan alkalmazzuk az aloe verát bőrápolásra?

1162
HOZZÁSZÓLÁS:

Az aloe vera külsőleges alkalmazásánál  mindig csak a gélt használjuk. A levélből kinyert géllel is kezelhetjük a sérült bőrfelületet, vagy egyszerűen úgy is, hogy levágjuk a tüskés levélszéleket, majd hosszában kettévágjuk a levéldarabot, és a gélt tartalmazó részével lefelé a sebre helyezzük.

Az aloe vera felhasználása

A gyakorlatban ez az alkalmazási mód vált be a leginkább, mert így érvényesül legjobban az ép levélszerkezetből adódó úgynevezett szinergizmus-effektus, azaz a hatóanyagok hatásának egymás általi felerősítése. A friss levél géljének hatóanyagai gyorsan be7ivódnak a bőrbe. Vastagon vigyük fel a friss gélt a bőrfelületre, és félóránként cserélgessük a kötést, míg el nem érjük a kívánt hatást.

Ha ekcémás bőrfelületet kezelünk friss géllel, akkor néha kiszáradhat a bőrünk. Ez azonban nem befolyásolja a gél gyógyító hatását. Az érzékeny bőrűek a felvitel előtt keverjenek a gélhez hidegen sajtolt, tiszta növényi olajat (pl. édesmandula-olajat vagy olívaolajat). De a kereskedelemben kapható stabilizáló gélekkel is kiküszöbölhetjük ezt a problémát.

A levél belső szövetéből nyert tiszta, nyálkás gél nem tartalmaz irritáló anyagokat, és általában nem okoz problémát. Igen ritkán (a statisztikák szerint minden 100 ember közül egynél) allergiás reakciók léphetnek fel. Ezért ajánlatos a friss gélt használat előtt először kis, kevésbé feltűnő bőrfelületen (például a könyökhajlatban) kipróbálni, hogy nem vagyunk-e allergiásak egyik vagy másik hatóanyagára.

Ha fél óra múlva nem tapasztalható bőrirritáció, akkor nyugodtan használhatjuk a gélt. Aki viszont érzékeny rá, annak feltétlenül ügyelnie kell arra, hogy a rostos réteg sárgás nedve semmi esetre se kerüljön a bőrére.

1162
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

26860
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]